marți, 25 septembrie 2012

Zambilele, florile primaverii....





In culorile lor pline de viata, zambilele sunt florile care iti redau zambetul in diminetile posomorate de primavara. Culorile in care aceste flori se gasesc sunt variate, unele dintre acestea fiind mov, roz, galben, portocalii, piersica, alb sau rosu. Inaltimea lor medie este cam de 14 cm, gasindu-se totusi si zambile mai inalte.
In orice culoare s-ar prezenta ele, acestea au acelasi miros imbietor, un miros parfumat care ne aminteste ca primavara a sosit. 

Zambilele se pot cultiva atat in gradini cat si in locuinta noastra intr-un ghiveci. Sunt flori foarte rezistente la conditiile reci de temperatura, singura precautie pe care trebuie sa o aveti in vedere la ele fiind faptul ca irigarea lor excesiva dauneaza plantei si o omoara foarte repede. Aceasta floare parfumata se gaseste de obicei primavara in locuinta majoritatii oamenilor, datorita mirosului lor minunat si a aspectului floral nemaipomenit.   


Alaturi de alte flori care vestesc primavara, zambilele pot fi daruite persoanelor dragi din viata voastra  impreuna cu un martisor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu