luni, 24 septembrie 2012

Curiozitati....

Stiati ca....?!



Delfinii - Se numara printre cele mai inteligente animale, unele specii avand raportul dintre masa creierului si masa corpului la fel cu cel al oamenilor. Inca de la inceputurile navigatiei, au fost subiect de arta, literatura si mit.
Daca mirosi banane si mere verzi (fara sa le maninci), slabesti mai usor.
De fiecare data cand lingi un timbru, consumi o zecime de calorie.
Ariciul este aproape imun la otravuri, dovedind o rezistenta iesita din comun chiar si pentru lumea animala. Proba este cianura. Pisica moare dupa ce a ingurgitat un gram de cianura, ariciul insa rezista si la cinci grame. Explicatia este faptul ca vietatea tepoasa poate consuma si viperele renumite pentru secretia otravitoare ce ucide omul.
Hartia a fost inventata in sec. II de catre un eunuc chinez;
Pentru a inghiti sunt necesari 25 de muschi;
Un hipopotam poate alerga mai repede decat un om.
Joseph Stanton, un tanar in varsta de 29 de ani din Bates Township, Michigan, a fost impuscat de propria lui pisica. Fortele de ordine au constatat ca victima fusese ranita cu un glont provenind de la un pistol de calibru 9 mm. Tanarul isi pregatea cina cand pisica a lovit accidental pistolul cu piedica trasa, lasat pe masa din bucatarie. Acesta s-a descarcat si glontul s-a oprit in spatele proprietarului.
Gorilele sunt vegetariene, hrana lor constand in plante, radacini, seminte si foarte multe fructe, pe care le gasesc la sol, fiind maimutele care traiesc cel mai mult pe pamant, si nu in copaci.
Majoritatea cimpanzeilor traiesc in muntii si padurile din Africa, hranindu-se cu fructe, plante, deseori cu pui de mistreti sau puii altor mici animale si, ocazional, cu termite. Este des intalnit in grupuri mari, fiind un mamifer foarte sociabil.
Daca tipi timp de 8 ani, 7 luni si 6 zile, o sa produci suficienta energie pentru a fierbe o ceasca de cafea. (E greu de crezut ca merita sa faci asta)
Sa mananci cu furculita era odinioara considerat a fi scandalos!
Rosiile sunt in lume cele mai folosite alimente naturale. Urmeaza bananele, merele portocalele si pepenii. Germanii le mai spun la rosii fructul paradisului iar francezii fructul iubirii.
Cateva picaturi de zeama de lamaie puse in nari desfunda nasul, fara sa dea dependenta. Tratamentul este cam neplacut dar sigur.
Stiati ca... In marele incendiu din anul 1666, jumatate din Londra a fost arsa, insa doar sase oameni au fost raniti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu