luni, 24 septembrie 2012

Tot ce trebuie sa stiti despre asigurari

ASIGURARI






In ziua de azi orice om detine o asigurare de viata, de sanatate, de locuinta sau de masina.
Numarul celor care ofera polite de asigurare este extrem de mare, dar pentru a nu face publicitate anumitor firme in acest articol va prezentam in ce constau asigurarile obligatorii sau nu si cam ce ni se ofera in pretul lor.
Din august 2011 guvernul a decretat o noua lege, care presupune ca tot cetateanul roman sa detina o asigurare de locuinta obligatorie. Pretul ei este relativ mic, constand in aproximativ 1 milion de lei vechi, in functie de necesitatile pe care le are fiecare dintre noi in parte.
Ce presupune aceasta asigurare de locuinta?
Asigurarea de locuinta consta in faptul ca cel care o face beneficiaza de acoperire totala in caz de incendiu, spargere a locuintei, trasnet, explozii, inundatii sau alte fenomene atmosferice. De mentionat este faptul ca daca aceasta asigurare obligatorie a locuintelor nu se incheie riscam sa platim amenzi drastice, constand intre 100 si 500 de ron.
O alta asigurare obligatorie este cea auto. Pretul asigurarii auto difera in functie de firma pe care o alegem sa ne reprezinte. In general costul ei variaza intre 50 de ron si 200 de ron, in functie de perioada pe care o alegem si de firma cu care incheiem contractul. De altfel este bine sa stiti faptul ca daca politia va prinde fara asigurarea auto obligatorie, riscati sa primiti o amenda de 500 de ron si 3 puncte de penalizare. Aceasta asigurare consta in acoperirea totala a beneficiarului ei in caz de furt, de incendiu sau de accidente. Asigurarea auto obligatorie este cea mai riscanta dintre toate asigurarile, multe firme refuzand sa plateasca conducatorilor auto daunele cauzate de cel cu care s-a incheiat asigurarea.
Asigurarea de sanatate este obligatorie si este una din cele mai importante asigurari obligatorii deoarece daca ne imbolnavim, riscam sa nu fim primiti in spital fara ea. Asigurarea obligatorie de sanatate se plateste in general din salariile si pensiile  oamenilor, statul retinandu-si singur contravaloarea ei, pretul constand in aproximativ 100 de ron.
Asigurarea de viata nu este o asigurare obligatorie, ea fiind mai comuna in strainatate decat la noi. Aceasta consta in faptul ca cei care se asigura pe viata in caz de accident mortal, urmasul asiguratorului ramas in viata, sotia/sotul acestuia sau beneficiarul scris de victima la incheierea asigurarii de viata, primeste o suma importanta de bani. 
Asigurarea Casco este cea mai importanta asigurare de masina, aceasta fiind de asemeni si cea mai scumpa. Insa persoanele care o incheie sunt asigurate in totalitate de orice dauna patita de masina in cauza, precum incendii, furt, etc Aceasta asigurare este de asemeni si cea mai sigura asigurare auto cunoscuta in lumea intreaga. Pretul ei variaza in functie de necesitatile fiecaruia dintre noi.
La ora actuala vom gasi multe firme care incheie asigurari obligatorii sau nu, depinzand de noi sa facem alegerea corecta .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu