luni, 24 septembrie 2012

Ce stiti despre aerul conditionat?

Aerul conditionat






Fie iarna, fie vara, aerul conditionat este alegerea perfecta, acesta oferind atat racoare cat si caldura, prin reglarea corecta a temperaturii pe care o dorim. Aerul conditionat se realizeaza cu ajutorul aparatelor de aer conditionat, aparate foarte cautate in zilele noastre, neexistand baruri, magazine sau cafenele sa nu le utilizeze. De altfel, in zilele calduroase de vara oamenii cauta terase sau baruri care detin aer conditionat, ocolind locurile unde acesta lipseste. Asemenea lor si persoanele care vor sa achizitioneze un autoturism cauta ca acesta sa detina aer conditionat, foarte necesar pentru a opri incalzirea banchetelor si a scaunelor, mai ales daca acestea sunt din imitatie de piele.
Aerul conditionat este un sistem care controleaza temperatura si umiditatea aerului. Acesta poate raci foarte repede si este foarte folositor in zilele calduroase de vara cand temperatura este insuportabila. Pentru a ne simti in largul nostru, aparatul de aer conditionat ne da optiunea de a ne regla singuri temperatura potrivita, pentru a avea comfortul necesar fiecaruia dintre noi.
De asemenea, aerul conditionat poate si incalzi pe timp de iarna acesta oferindu-ne o temperatura constanta necesara in zilele friguroase, pentru a nu ne imbolnavi de virusul gripal, aerul conditionat retinand acest virus in proportie de 50 %.
Aerul conditionat produce un aer foarte curat si sanatos, retinand praful, fumul de tigara, mirosurile neplacute din locuinta. Multi oameni nu stiu ca acesta retine umiditatea din casa stopand aparitia mucegaiului, lucru necesar mai ales persoanelor care sufera de astm bronsic sau de alergii.
Un lucru care trebuie insa stiut de toate persoanele care folosesc aparate de aer conditionat este acela ca daca acestea nu sunt intretinute cum trebuie, pot provoca si imbolnavire. Daca aparatul de aer conditionat nu este curatat periodic de particolele de praf si microorganismele care se depun in el, aerul conditionat ne poate provoca o raceala in toata regula.
Multe persoane care racesc de la aparatul de aer conditionat considera ca acest lucru este datorat curentilor de aer, lucru total neadevarat. Totusi, daca aerul conditionat nu este reglat la o temperatura corecta, curentii de aer ne pot provoca dureri de spate, de urechi sau de masele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu