luni, 24 septembrie 2012

Vopseaua de par

Va vopsiti?!




 VOPSEAUA DE PAR


Nu exista femeie care sa nu se fi vopsit macar o data in viata, femeie care sa nu fi incercat sa-si schimbe infatisarea ori din simpla curiozitate de a vedea cum i-ar sta cu o alta culoare la par sau din simpla dorinta de a face o schimbare.

Pe piata la ora actuala sunt diferite firme care comercializeaza vopsele de par. Cele mai cunoscute la noi sunt:

-Loreal
-Palette
-Londa Color
-Kallos
-Gerocosen

-Syoss
-Wella

Multe dintre femei insa nu stiu la cate riscuri se supun vopsindu-si parul. Nu stiu ca pana si din cauze naturale parul se strica (cum ar fi din cauza soarelui sau al frigului) , daramite din cauza chimicalelor ce le contin vopselele.

Vopseaua de par contine foarte multe chimicale care ataca firul parului, facandu-l subtire si aspru.
Cele care vor sa faca o schimbare radicala, de obicei se vopsesc din brunete in blonde. Insa acestea nu stiu ca cea mai periculoasa transformare pentru par este trecerea de la culoarea negru la blond.

Pentru a putea deveni blonda, bruneta fiind, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa te decolorezi.
Decolorantul este mai toxic pentru par decat vopseaua si multe femei fac greseala de a se decolora pe tot parul in loc sa se decoloreze doar la radacina si de aceea parul se arde si devine fara luciu si greu de descalcit.


De stiut :


- Atunci cand va decolorati, nu aplicati decolorantul decat la radacina, pentru ca pe cealalta jumatate de fir de par, vopseaua se va prinde chiar daca nu exact blondul pe care il doriti dar la urmatoarea vopsire, sigur ve-ti fi multumite si asa nici nu riscati sa aveti un par aspru si fara luciu;

- Brunetul nu prinde bine la tenul alb, imbatranindu-l;
- Trecerea de la culoarea roscat la o nuanta mai deschisa e la fel de grea precum cea de la negru la blond.
- Femeilor care au ochii verzi le va sta bine intotdeaua cu o nuanta de roscat dar cel mai bine cu nuanta de acaju.
- Persoanelor cu tenul masliniu le va prinde bine satenul nici deschis nici inchis, mediu.
- Si cea mai importanta notiune de stiut este aceea ca nu tot ce e la moda, ne si prinde bine, asa ca cel mai bine ar fi sa nu faci nici o schimbare radicala inainte de a apela la stilist.

In orice caz, ori ca va decolorati parul ori ca vi-l vopsiti, dupa aplicarea lor sa nu uitati niciodata ca parul are nevoie de o ingrijire mai speciala decat de obicei, aplicand pe el o masca naturala de par(cele de la Kallos sunt
cele mai bune) si bineinteles balsam de par, balsam care nu trebuie sa lipseasca la nici o femeie.
Inca un lucru de retinut ar fi acela ca dupa ce v-ati vopsit, macar 3 saptamani sa asteptati pana la schimbarea culorii.
De altfel, sa nu aplicati niciodata decolorant pe parul facut permanent deoarece acesta deja a stricat parul destul.
De asemenea nici placa de par nu este recomandata dupa vopsire deoarece aceasta folosindu-se la un grad de temperatura prea mare, riscam sa ramanem cu parul in mana.

Totusi, cel mai bine e sa nu ne stricam singuri parul cu vopsele dar daca o facem sa ne asiguram ca vopseaua pe care o aplicam este de calitate si contine cat mai putine chimicale.
Deci ce am inteles din acest articol?!

1. Doamnelor nu va vopsiti parul decat chiar trebuie.

2. Vopseaua contine foarte multe chimicale.
3. Decolorantul de par este si mai toxic decat vopseaua.
4. Alegeti-va nuanta de vopsea cu grija si nu la intamplare.
5. Intotdeauna sa faceti testul de alergie care se specifica pe ambalajul vopselei si cel mai important lucru - verificati valabilitatea produsului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu