luni, 24 septembrie 2012

5 Pietre pretioase

Bijuterii

1. RUBINUL








Rubinul este o piatra superba de culoare roz, rosie sau rubinie. In latina rubin inseamna rosu, fapt care a dat si denumirea pietrei. De altfel, aceasta piatra este rosie datorita ionilor de cromi pe care aceasta le contine.

Rubinul este o piatra originara de pe continentul Asiei dar se poate intalni pe toate continentele.
Aceste pietre rosii se pot folosi ca materie principala pentru inele, coliere, cercei sau alte bijuterii dar si in industrie, din ele facandu-se lasere cu rubin. 
Este o piatra care iti da incredere deplina in tine si este recomandata persoanelor care vor sa fie in centrul atentiei.

2. SMARALDUL





Smaraldul este o piatra pretioasa de culoare verde, culoare data de ionii de crom si de vanadiu. Aceasta piatra este originara din Egipt, azi intalnindu-se pe toate continentele.

Smaraldul se foloseste mai mult ca piatra pretioasa, aratand superb ca piatra pentru un inel sau un colier. Este recomandat sa poarte smarald persoanele care nu au incredere mare in ele.

3. TOPAZUL





Topazul este o piatra pretioasa de culoare albastra, avand o stralucire mai aparte. Mineralul provine din insula Topazus din Marea Rosie, fiind de altfel o piatra pretioasa foarte veche.

Topazul este o piatra pretioasa care se prelucreaza mai greu, fiind foarte fragil si se foloseste la prelucrarea bijuteriilor. 
Piatra este foarte recomandata pentru persoanele singure care sufera de anxietate.

4. AMETISTUL





Ametistul este o piatra pretioasa des intalnita in zilele noastre, de culoare lila sau mov, culoare data de ionii de crom.

Despre aceasta piatra se crede ca cine o poarta la gat scapa de betie. 
Ametistul este originar din Brazilia, in zilele noastre gasindu-se si in Rusia sau Germania.
Aceasta piatra pretioasa este in general recomandat sa o poarte persoanelor care sufera de betie sau de anemie.

5. DIAMANTUL






Diamantul l-am lasat la urma deoarece aceasta piatra pretioasa este cea mai frumoasa, cea mai scumpa si cea mai cautata. Dimantul este mineralul cel mai dur si tocmai de aceea este slefuit cu pulbere de diamant.

In lumea vedetelor cine nu are un inel cu diamant, e clar ca nu e star.
Diamantul este originar din Grecia, insa se crede ca budistii l-au descoperit. Denumirea lui vine din limba greaca, diamant insemnand indestructibil.
Aceasta piatra pretioasa se evalueaza dupa greutate, culoare, claritate si taietura. Culoarea lui este alb stralucitor si este o piatra pretioasa recomandata tuturor persoanelor care si-o pot permite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu