marți, 25 septembrie 2012

Cele mai populare rase de pisici...


Rase pisici

Cum iesi pe strada, la toate colturile, pe toate strazile si la toate scarile de bloc vezi cate o pisicuta care mai de care mai dragalasa. In articolul de astazi  va vom spune care sunt cele mai importante rase de pisici, 5 la numar :


1. Pisica Siberiana;


2. Pisica Birmaneza;


3. Pisica Siameza;


4. Pisica Persana;


5. Pisica Maine Coon.



1. Pisica Siberiana 






Pisica Siberiana este cea mai veche rasa de pisici datand de peste 3000 de ani, este originara din Siberia si a fost denumita pisica nationala a Rusiei. Aceasta pisica este singura din celelalte rase de pisici care adora apa, stiind sa inoate perfect. Deseori a fost surprinsa numarand picaturile de apa de la robinet. Este o pisica de talie medie, prezentand o blana deasa, coada lunga, ochi mari, rotunzi si foarte expresivi. 
Aceasta pisica este singura care se aseamana la comportament cu patrupezii. Nu e predispusa la nici un fel de boala si de asemenea este o rasa de pisici care nu provoaca alergii. Trebuie pieptanata o data pe saptamana, nenecesitand mari ingrijiri.
Traieste aproximativ 15 ani .

2. Pisica Birmaneza






Pisica Birmaneza este o pisica de talie medie, cu par lung si des, avand ochii albastri electrizanti, medii si expresivi. Este o pisica inteligenta, fiind si un bun vanator. Este o rasa de pisici originara din Birmania si dateaza de multi ani, fiind o rasa naturala. Speranta de viata a pisicii birmaneze este de 12 ani. Masculii pot cantari 7 kg, iar femelele pana la 5 kg. 
Este o pisica jucausa, activa si iubeste copiii.

3. Pisica Siameza







Pisica Siameza este o pisica superba, care prezinta neaparat ochi mari albastri si impunatori. Aceasta de obicei se prezinta sub culoarea crem-maronie inchis. Este o pisica foarte agila si foarte activa si de asemenea foarte inteligenta. Isi iubeste familia dar nu accepta orice strain in viata ei. Toarce cand este multumita de ceva insa are obiceiul prost de a se urca pe perdele. Speranta de viata a pisicii siameze este de aproximativ 10 ani. 

4. Pisica Persana






Pisica Persana este una din cele mai frumoase pisici datorita parului ei lung si des. Aceasta pisica este singura care arata de parca abia a iesit din coafor. Ochii lor au toate nuantele, sunt predispuse la tot felul de boli, mai ales la obezitate, traieste peste 10 ani si necesita o ingrijire mai amanantutita decat alte pisici, aceasta necesitand a fi pieptanata macar o data pe zi. Este o pisica afectuoasa, frumoasa si moderna .

5. Pisica Maine Coon








Pisica Maine Coon este o pisica superba, tragandu-se de mii si mii de ani. Este o felina flocoasa, cu ochi de toate culorile, mici. Urechile acestei pisici sunt medii, prezentand smocuri de par la pavilioane. Este de talie mica, traieste putin, pana la aproximativ 8 ani de zile dar este una din cele mai scumpe si mai rare pisici. Fiind foarte jucausa si neprezentand deloc agresivitate, aceasta e un partener de joaca pentru copiii de toate varstele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu