marți, 25 septembrie 2012

Ghiocelul, aducatorul primului anotimp din an





Ghioceii sunt unele din cele mai frumoase flori ale primaverii. Aceasta floare minunata nu numai ca ne incanta prin frumusetea ei, ci ne si vesteste cu veselie primavara. Atunci cand vedem ghiocei in gradini sau pe piata, e un semn clar ca primavara a venit si putem uita de iarna geroasa, aceasta fiind floarea primaverii. De asemenea, ghioceii apar numai in acest anotimp.

Ghiocelul este o floare care nu tine mult, se ofileste foarte repede insa acest lucru nu il opreste sa fie una dintre cele mai frumoase flori in miniatura. El se gaseste sub culoare alba, fiind de inaltime mica si foarte slab mirositor. Aceste flori sunt foarte rezistente la frig, capul lor iesind din zapada sfios, semn ca primavara a venit. Daca anotimpul se anunta rece , ghioceii vor rezista mai mult timp dar daca vremea este calduroasa, acestia se vor ofili si vor muri relativ repede fata de alte flori care rezista mai mult la frig decat la caldura.


Aceste flori sunt des oferite de 1 Martie, in Romania fiind de altfel o traditie sa daruiesti persoanei dragi un martisor alaturi de un ghiocel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu