luni, 24 septembrie 2012

Consumati alcool?!

Alcoolul






Bauturile alcoolice au fost sunt si vor ramane intotdeauna o sursa sigura de venit pentru comerciantii din toate colturile lumii.

Ce contine o bautura alcoolica?


Bauturile alcoolice contin alcool etilic cunoscut si sub numele de etanol. Etanolul iti da o stare de euforie dar creeaza in acelasi timp si dependenta, fiind un drog bine cunoscut.


Cine cumpara?


Cumparatorii se numara din toate spitele societatii, mari, mici sau medii.

Alcoolul nu face bine la sanatate, de aici venind si faptul ca bauturile alcoolice nu pot fi vandute perosnelor minore.

Bauturile alcoolizate



1 pahar de vin rosu - 10° (150 ml) = 82Kcal
1 pahar de vin alb - 11° (150 ml) = 105Kcal
1 pahar de vin de Porto (50ml) = 80kcal
1 pahar de muscat ottonel (150 ml) = 240kcal
1 pahar vodka (150ml) = 163 kcal
1 bloy mary (150) = 211 kcal
1 cupa de sampanie (150ml) = 105 -180 kcal
1 bere (330 ml) = 125 – 200 kcal
1 pahar de martini (80ml) = 128 kcal
1 pahar de gin (80ml) = 177 kcal
1 pahar wiskey(40ml) = 100 kcal

Nociv sau nu?


Un pahar de vin rosu pe zi este recomandat chiar de medici dar alcoolul in cantitati mari face rau la organism. In afara de faptul ca creeaza dependenta acesta mai si ingrasa foarte tare si cel mai important de stiut, alcoolul face ficatul praf, in cele mai multe cazuri ajungandu-se la ciroza.

Alcoolul are efect hipoglicemiant, de aceea contribuie la cresterea apetitului. In cateva minute poti acumula peste 1000 de calorii doar din doua-trei pahare de vin si din aperitivul format din alune sau cipsuri.

Clasificare

Bauturile alcoolice sunt de doua tipuri:


1. NATURALE

2. INDUSTRIALE

1. Bauturile alcoolice naturale

1. DISTILATE

2. NEDISTILATE

1. NEDISTILATE

Bauturile alcoolice nedistilate sunt bauturile naturale in care alcoolul rezultat a ramas in lichidul care a suferit fermentatia. Exemplu la bauturile nedistilate sunt berea sau vinul.

2. DISTILATE

Sunt bauturile care se obtin prin distilarea bauturilor fermentate.
Bauturile alcoolice distilate sunt cunoscute si sub denumirea de rachiuri.
Rachiurile naturale se obtin prin fermentarea alcoolica a glucidelor provenite din fructe, tescovina, drojdie, diferite cereale, melasa, cartofi si separarea prin distilare a alcoolului rezultat. Tuica este o bautura traditionala romaneasca distilata.

3. INDUSTRIALE


Rachiurile industriale sau artificiale se prepara din alcoolul rectificat (spirt rafinat) diluat cu apa potabila sau dedurizata sau cu duritate mica la care se adauga sucuri si distilate de fructe, extracte din plante aromate sau esenta sintetice, coloranti alimentari si alte ingrediente. Daca la rachiurile naturale sau artificiale se incorporeaza zahar se obtin lichiorurile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu