miercuri, 10 octombrie 2012

Piatra Neamt

Un oras minunat.....



In estul tarii noastre, in apropiere de orasele Bacau si Suceava, in regiunea Moldovei descoperim unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii....Piatra Neamt. In timpurile de demult acest oras feeric a purtat mandru numele de Perla Moldovei. In zilele noastre Piatra Neamt este un oras turistic descoperit din ce in ce mai mult de catre persoane care vor sa-si petreaca o vacanta linistita la poalele muntelui Pietricica. 

Piatra Neamt este inconjurat de dealuri, munti, parauri si rauri, precum: muntele Pietricica, muntele Cozla, dealul Cernegura, dealul Carloman, Batca Doamnei, raul Bistrita si paraul Cuejdi. De jur imprejurul acestei asezari urbane se gasesc paduri imense de conifere, foioase si arbori care de care mai minunati. O priveliste in ansamblu asupra orasului o sa o aveti daca calatoriti cu telegondola care pleaca de la gara si urca pana sus, in varful muntelui.

Pentru a ajunge aici puteti lua trenul cu plecare de la gara de nord din Bucuresti cu capat de linie la Bicaz sau autobuzul. In cazul in care calatoriti cu autoturismul, puteti merge pe drumul national DN15, DN15C sau DN15D.

Clima predominanta a acestei regiuni este cea temperat continentala. Primavara si toamna sunt anotimpuri cu temperaturi normale, verile sunt putin mai racoroase spre deosebire de alte orase din Romania iar iernile prezinta zapada din abundenta si temperaturi nu atat de mari precum te-ai astepta. 

Printre cele mai interesante obiective si atractii turistice care pot fi vizitate aici, mentionam: Muzeul de Stiinte Naturale, Biblioteca Judeteana, Muzeul de Istorie, Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie, Muzeul Cucuteni, Cetatea Dacica de la Batca Doamnei, Biserica Sfantului Apostol Ioan si Turnul Clopotnita, Turnul lui Stefan cel Mare, Biserica Schitului Draga, Sinagoga, Rezervatia Paleontologica, casa lui Calistrat Hogas etc.  Persoanele care au o viata de noapte activa pot petrece o noapte de neuitat la clubul Tequilla amenajat in centrul Strandului Municipal, pot sa-si demonstreze calitatile vocale la clubul Jazz Cafe din apropiere de centrul orasului sau pot sa danseze pana dimineata la Clubul Central. 
Cei pasionati de shopping au ocazia sa-si intretina acest hobby intr-unul din magazinele: Carrefour Shopiing City, Petrodava, Unic sau Galleria Mall. De asemenea, orasul dispune si de un fast food Mac Donald's amplasat la iesirea spre Bacau.

De-a lungul timpului aici s-au nascut si au trait numeroase personalitati importante pentru tara noastra, precum: Calistrat Hogas, muzicianul Mihai Traistariu, prozatorul Constantin Matase, poetul Aurel Dumitrascu, poetul Nicolae Sava, actrita Laura Vasiliu, fotbalistul Lucian Burdujan, prezentatoarea TV Adelina Elisei etc. 

Daca sunteti in cautare de locuri minunate de vizitat din tara noastra, Piatra Neamt este cel mai potrivit loc. Daca ati fost aici, lasati un comentariu pentru a impartasi experienta dumneavoastra si cu alte persoane care nu au avut inca ocazia sa-l viziteze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu