joi, 11 octombrie 2012

Bacau

O minune de oras




In nord estul tarii noastre, in centrul Moldovei, in apropiere de orasele Iasi, Piatra Neamt si Adjud descoperim unul dintre cele mai minunate orase din Romania, Bacau. Fiind strabatut de raurile Bistrita si Siret, aceasta asezare urbana face ca tara noastra sa fie incadrata in topul oraselor celor mai frumoase din lume.

Numele orasului se trage de la George Bacovia, locul de nastere al acestuia, in timpurile de demult denumindu-se Bacov. Clima acestei zone este temperat continentala accentuata. Primavara si toamna sunt anotimpuri cu temperaturi normale, verile sunt calduroase si secetoase iar iernile reci si predominate de vanturi puternice. 
Unele dintre cele mai importante obiective si atractii turistice care pot fi admirate aici sunt: Muzeul Iulian Antonescu, casa George Bacovia, Biblioteca Judeteana, Muzeul de Stiinte ale Naturii Ion Borcea, Patinoarul, Observatorul Astronomic,  Insulade Agrement, Gheraiesti, Ateneul, Catedrala Ortodoxa Inaltarea Domnului, Teatrul de Vara si Teatrul Bacovia, Casa de Cultura Vasile Alecsandri, Parcul Dendrologic Hemeiusi, Parcul Trandafirilor, Parcul Canciov etc. 

Bacau dispune de un aeroport situat in apropiere de iesirea inspre Focsani, Aeroportul International George Enescu. De asemenea, Bacau este un important nod rutier pentru tara noastra, fiind traversat de drumurile E85, E574, DN15, DN2F SI DN2G.

De-a lungul timpului aici s-au nascut si au trait numeroase personalitati de interes major pe plan national, unele dintre acestea fiind: Vasile Alecsandri, George Bacovia, sculptorul George Apostu, fotbalistul Andrei Cristea, atleta Doina Melinte, criticul literar Alexandru Piru, actorul Radu Beligan, jurnalista Gabriela Vranceanu Firea etc. 

Persoanele care au o viata de noapte activa vor gasi in acest oras numeroase baruri, cluburi de noapte, discoteci, restaurante si pizzerii iar cei care prefera sa faca shopping o pot face la unul din cele doua mall-uri amplasate la intrarea si iesirea din oras sau la magazinul Luceafarul situat in centrul Bacaului. 

Ati fost aici?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu